Podotherapie Praktijk Een Stap Vooruit
    Met 3 locaties in Roosendaal en 1 locatie in Bergen op Zoom                      UPDATE CORONA VIRUS:  De extra aanscherping van de maatregelen heeft ertoe geleid dat wij onze praktijk gedeeltelijk moeten sluiten.  Alleen voor medisch acute zorg kunt u nog bij ons terecht.  Heeft u deze week of volgende week nog een afspraak staan, dan wordt u nog gebeld.  Telefonisch en per mail blijven wij bereikbaar.  Ook indien u een nieuwe klacht heeft waarvoor u ons advies kunt gebruiken.    Gezien de omstandigheden kan het zijn dat u niet direct teruggebeld of gemaild wordt.  We hopen op uw begrip.  Blijf gezond, houdt afstand en pas goed op elkaar!    Team Podotherapie Een Stap Vooruit 

Podotherapie

Binnen de podotherapie worden klachten behandeld die voortkomen uit een afwijkend functioneren van de voeten of het looppatroon. Dit kunnen klachten zijn aan uw voeten, enkels, knieën, heupen of rug.  U kunt daarbij denken aan zooltjes (die passen in uw gewone schoenen), teenstukjes en taping. Wij behandelen ook huid- en nagelaandoeningen (o.a. nagelbeugels) en geven preventieve adviezen. U kunt bij de te behandelen klachten onder andere denken aan het volgende:

  • Overbelastingklachten.
  • Vermoeidheidsklachten.
  • Standsafwijking van de tenen.
  • Specifieke voetproblemen bij diabetes mellitus en reuma.
  • Huidproblemen zoals overmatig eelt en likdoorns.
  • Ingegroeide en misvormde nagels.
  • Knie-, heup- en rugklachten.
  • Specifieke klachten bij kinderen.

Door goed te luisteren naar uw klachten, uw symptomen terdege te inventariseren en uw voeten en looppatroon uitgebreid te onderzoeken, worden uw problemen geanalyseerd en in kaart gebracht. Daarna stellen we een plan van aanpak op met de meest effectieve behandeling. Dit plan van aanpak wordt helemaal met u doorgesproken.

De kracht van podotherapie is, dat u als patiënt met bewegingsklachten, mobiel wordt gehouden zonder dat er gebruik wordt gemaakt van ziekenhuisopnames of operaties! De podotherapeut werkt samen met uw specialist, huisarts, fysiotherapeut of pedicure. 

Veel mensen verwarren podotherapie ten onrechte met podologie. Ook een podotherapeut wordt door veel mensen ten onrechte podoloog genoemd. Het verschil is echter significant: een podoloog is niet paramedisch erkend, heeft géén uitgebreide HBO-studie gevolgd en is niet register-geregistreerd.