Podotherapie Praktijk Een Stap Vooruit
    Met 3 locaties in Roosendaal en 1 locatie in Bergen op Zoom                      UPDATE CORONA VIRUS:  Onze praktijk heeft  alle voorzorgsmaatregelen getroffen om het risico op Corona voor ons allen tot het minimum te beperken. U kunt dus met een gerust hart bij ons in de praktijk terecht.  Voor volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar is het verplicht een mondkapje te dragen, zoveel mogelijk alleen en niet te vroeg op de afspraak te komen en afstand te houden (1.5 meter) van bezoekers en medewerkers. Heeft u lichte ziekteverschijnselen zoals een loopneus, hoesten, keelpijn of koorts, annuleer dan zo spoedig mogelijk uw afspraak, graag minimaal 24 uur van tevoren.  We hopen op uw begrip. Team Podotherapie Een Stap Vooruit  

Podotherapie

Binnen de podotherapie worden klachten behandeld die voortkomen uit een afwijkend functioneren van de voeten of het looppatroon. Dit kunnen klachten zijn aan uw voeten, enkels, knieën, heupen of rug.  U kunt daarbij denken aan zooltjes (die passen in uw gewone schoenen), teenstukjes en taping. Wij behandelen ook huid- en nagelaandoeningen (o.a. nagelbeugels) en geven preventieve adviezen. U kunt bij de te behandelen klachten onder andere denken aan het volgende:

  • Overbelastingklachten.
  • Vermoeidheidsklachten.
  • Standsafwijking van de tenen.
  • Specifieke voetproblemen bij diabetes mellitus en reuma.
  • Huidproblemen zoals overmatig eelt en likdoorns.
  • Ingegroeide en misvormde nagels.
  • Knie-, heup- en rugklachten.
  • Specifieke klachten bij kinderen.

Door goed te luisteren naar uw klachten, uw symptomen terdege te inventariseren en uw voeten en looppatroon uitgebreid te onderzoeken, worden uw problemen geanalyseerd en in kaart gebracht. Daarna stellen we een plan van aanpak op met de meest effectieve behandeling. Dit plan van aanpak wordt helemaal met u doorgesproken.

De kracht van podotherapie is, dat u als patiënt met bewegingsklachten, mobiel wordt gehouden zonder dat er gebruik wordt gemaakt van ziekenhuisopnames of operaties! De podotherapeut werkt samen met uw specialist, huisarts, fysiotherapeut of pedicure. 

Veel mensen verwarren podotherapie ten onrechte met podologie. Ook een podotherapeut wordt door veel mensen ten onrechte podoloog genoemd. Het verschil is echter significant: een podoloog is niet paramedisch erkend, heeft géén uitgebreide HBO-studie gevolgd en is niet register-geregistreerd.