Podotherapie Praktijk Een Stap Vooruit
  De specialist voor voet-, enkel-, knie-, heup- en rugklachten 
 
3 locaties in Roosendaal en 1 locatie in Bergen op Zoom

Cryotherapie

Cryotherapie is een methode waarbij goedaardige huidafwijkingen (zoals wratten) worden bevroren met als doel deze te verwijderen. Door het bevriezen via cryotherapie wordt het afwijkende huidweefsel (de wrat) beschadigd. Hierdoor sterft de wrat af. Cryotherapie wordt dan ook vaak ingezet voor het bevriezen van diverse wratvarianten.

Het is bewezen dat de betrouwbare bevriezingsmethode cryotherapie, een effectieve behandelmethode is voor het verwijderen van onder ndere hand- en voetwratten, steelwratten en waterwratjes, . Als de wrat bevroren wordt via cryotherapie, sterft deze af en komt er gezonde huid voor in de plaats.

Het genezingsproces van bevriezing tot het verschijnen van gezonde huid duurt ongeveer 1 á 2 weken. De behandeling vindt plaats in slechts enkele seconden. Tijdens of direct na de cryotherapie behandeling kan een licht pijnlijk of prikkelend gevoel optreden wat geleidelijk verdwijnt. Na verloop van tijd zal er een korstje op de behandelde plaats ontstaan en gaat het genezingsproces van de huid van start. Na het loslaten van het korstje is de nieuwe gladde huid vaak nog licht of roze van kleur. De huid kleurt na verloop van tijd weer langzaam bij in de juiste huidtint.

 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram