Podotherapie Praktijk Een Stap Vooruit
    Met 3 locaties in Roosendaal en 1 locatie in Bergen op Zoom                      UPDATE CORONA VIRUS:  Onze praktijk heeft  alle voorzorgsmaatregelen getroffen om het risico op Corona voor ons allen tot het minimum te beperken. U kunt dus met een gerust hart bij ons in de praktijk terecht.  Wij verzoeken u bij een bezoek aan onze praktijk een mondkapje te dragen, zoveel mogelijk alleen en niet te vroeg op de afspraak te komen en afstand te houden (1.5 meter) van bezoekers en medewerkers. Heeft u lichte ziekteverschijnselen zoals een loopneus, hoesten, keelpijn of koorts, annuleer dan zo spoedig mogelijk uw afspraak, graag minimaal 24 uur van tevoren.  We hopen op uw begrip.                       Team Podotherapie Een Stap Vooruit  

Taping

Ook een taping wordt vaak gebruikt in afwachting van de definitieve therapie. Een taping heeft als doel een pees, spier of ligament direct te ontlasten waardoor er een onmiddellijke pijnverlichting ontstaat.

Doel van de tape is het beïnvloeden van het bewegingsgedrag van een gewricht, huid of spier. Deze beïnvloeding leidt tot een bepaalde informatie afgifte aan het centrale zenuwstelsel over de houding (stand van de gewrichten) en de bewegingen (standsveranderingen van de gewrichten).

Het toepassen van de tape-technieken moet daardoor ‘direct’ merkbaar een positief resultaat opleveren. Dit positief resultaat uit zich door bijvoorbeeld pijnvermindering en/of functieverbetering.