Podotherapie Praktijk Een Stap Vooruit
    Met 3 locaties in Roosendaal en 1 locatie in Bergen op Zoom                      UPDATE CORONA VIRUS:  De extra aanscherping van de maatregelen heeft ertoe geleid dat wij onze praktijk gedeeltelijk moeten sluiten.  Alleen voor medisch acute zorg kunt u nog bij ons terecht.  Heeft u deze week of volgende week nog een afspraak staan, dan wordt u nog gebeld.  Telefonisch en per mail blijven wij bereikbaar.  Ook indien u een nieuwe klacht heeft waarvoor u ons advies kunt gebruiken.    Gezien de omstandigheden kan het zijn dat u niet direct teruggebeld of gemaild wordt.  We hopen op uw begrip.  Blijf gezond, houdt afstand en pas goed op elkaar!    Team Podotherapie Een Stap Vooruit 

Taping

Ook een taping wordt vaak gebruikt in afwachting van de definitieve therapie. Een taping heeft als doel een pees, spier of ligament direct te ontlasten waardoor er een onmiddellijke pijnverlichting ontstaat.

Doel van de tape is het beïnvloeden van het bewegingsgedrag van een gewricht, huid of spier. Deze beïnvloeding leidt tot een bepaalde informatie afgifte aan het centrale zenuwstelsel over de houding (stand van de gewrichten) en de bewegingen (standsveranderingen van de gewrichten).

Het toepassen van de tape-technieken moet daardoor ‘direct’ merkbaar een positief resultaat opleveren. Dit positief resultaat uit zich door bijvoorbeeld pijnvermindering en/of functieverbetering.