Podotherapie Praktijk Een Stap Vooruit
    Met 3 locaties in Roosendaal en 1 locatie in Bergen op Zoom                      UPDATE CORONA VIRUS:   U kunt bij ons terecht voor klachten aan voeten, knie, heup en rug. Belangrijk is wel om de maatregelen goed in de gaten te blijven houden! Mondkapje voor volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar is verplicht net als de handen desinfecteren bij binnenkomst. Wij vragen u, indien mogelijk,  alleen te komen, niet te vroeg op de afspraak te verschijnen en gelieve afstand te houden (1.5 meter) van bezoekers en medewerkers. Heeft u lichte ziekteverschijnselen zoals een loopneus, hoesten, keelpijn of koorts, annuleer dan zo spoedig mogelijk uw afspraak, graag minimaal 24 uur van tevoren.                                   Team Podotherapie Een Stap Vooruit

Taping

Ook een taping wordt vaak gebruikt in afwachting van de definitieve therapie. Een taping heeft als doel een pees, spier of ligament direct te ontlasten waardoor er een onmiddellijke pijnverlichting ontstaat.

Doel van de tape is het beïnvloeden van het bewegingsgedrag van een gewricht, huid of spier. Deze beïnvloeding leidt tot een bepaalde informatie afgifte aan het centrale zenuwstelsel over de houding (stand van de gewrichten) en de bewegingen (standsveranderingen van de gewrichten).

Het toepassen van de tape-technieken moet daardoor ‘direct’ merkbaar een positief resultaat opleveren. Dit positief resultaat uit zich door bijvoorbeeld pijnvermindering en/of functieverbetering.