Podotherapie Praktijk Een Stap Vooruit
    Met 3 locaties in Roosendaal en 1 locatie in Bergen op Zoom                      UPDATE CORONA VIRUS:  Onze praktijk heeft  alle voorzorgsmaatregelen getroffen om het risico op Corona voor ons allen tot het minimum te beperken. U kunt dus met een gerust hart bij ons in de praktijk terecht.  Volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar worden verzocht een mondkapje te dragen, zoveel mogelijk alleen en niet te vroeg op de afspraak te komen en afstand te houden (1.5 meter) van bezoekers en medewerkers. Heeft u lichte ziekteverschijnselen zoals een loopneus, hoesten, keelpijn of koorts, annuleer dan zo spoedig mogelijk uw afspraak, graag minimaal 24 uur van tevoren.  We hopen op uw begrip. Team Podotherapie Een Stap Vooruit  

Onze werkwijze

Eerste consult 

Voor het eerste consult reserveren we altijd 40 tot 50 minuten. Wij vragen u voor dit consult een geldig legitimatiebewijs mee te nemen en de schoenen die u vaak draagt. Ook eventuele sportschoenen. Het is mogelijk dat u gevraagd wordt uw broek voor het onderzoek uit te trekken in verband met inspectie van de knieën, heup en rug. Gelieve hiermee rekening te houden.

De podotherapeut start met een onderzoek naar de oorzaak van uw klachten. Uw klacht wordt besproken en daarbij kijkt de podotherapeut naar samenhangende gegevens. Daarna wordt de podotherapeutische werkdiagnose gesteld, voor we tot behandeling overgaan. De behandeling kan dan bestaan uit: nagel-of voetbehandeling, zooltjes, teenstukjes of nagelbeugels. Dit gebeurt d.m.v. de volgende methodes:

  • Inspectie: Door de anatomische stand, afwijkingen, verkleuringen en/of bijzonderheden te meten.
  • Palpatie: Door uitlokken van pijnklachten en kijken naar mogelijke afwijkingen in botstructuren en pijnlijke plekken.
  • Functieonderzoek: Door de bewegingsmogelijkheden en stabiliteit van gewrichten te testen. Hierbij neemt het functieonderzoek van de voet en de enkel een centrale plaats in. Met klachten aan knieën, heupen of rug wordt het functieonderzoek uitgebreid. In sommige gevallen voert de podotherapeut ook spiertesten uit om klachten te lokaliseren. Hierbij kijkt de therapeut op welke plaatsen en bij welke druk/houding pijn ontstaat.
  • Ganganalyse: Door te kijken naar de afwikkeling en de beweging van de voet en eventueel naar de beweging van de knieën, heupen en romp.
  • Podoscopie: Een podoscoop is een lichtbak, waarbij op de bodem een spiegel is geplaatst. De podotherapeut bekijkt hiermee de drukverdeling van uw voeten.
  • Afdrukken:Met een 2D scan wordt er een digitale voetafdruk gemaakt van uw voeten.
  • Schoeninspectie: Slijtage van uw schoenen geeft veel informatie over uw looppatroon en de mogelijke oorzaak van uw klachten.
  • Differentiaaldiagnose: Door de waarschijnlijkheidsdiagnose maakt de podotherapeut onderscheid tussen vergelijkbare diagnosen, om zo te komen tot de juiste podotherapeutische diagnose.

Na het onderzoek maakt uw podotherapeut een behandelplan op maat. Uw behandeling is volledig afgestemd op uw situatie en wordt in mondeling overleg met u vastgesteld.