Podotherapie Praktijk Een Stap Vooruit
    Met 3 locaties in Roosendaal en 1 locatie in Bergen op Zoom                      UPDATE CORONA VIRUS:  Onze praktijk heeft  alle voorzorgsmaatregelen getroffen om het risico op Corona voor ons allen tot het minimum te beperken. U kunt dus met een gerust hart bij ons in de praktijk terecht.  Voor volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar is het verplicht een mondkapje te dragen, zoveel mogelijk alleen en niet te vroeg op de afspraak te komen en afstand te houden (1.5 meter) van bezoekers en medewerkers. Heeft u lichte ziekteverschijnselen zoals een loopneus, hoesten, keelpijn of koorts, annuleer dan zo spoedig mogelijk uw afspraak, graag minimaal 24 uur van tevoren.  We hopen op uw begrip. Team Podotherapie Een Stap Vooruit  

Reuma patiënten

Podotherapie en reuma / reumatische voet

Reuma gaat in 80% van de gevallen gepaard met voetklachten maar ook met knie-, heup en rugklachten. Denkt u daarbij ook aan artrose. Door ontstekingen in de gewrichten verandert (uiteindelijk) ook de vorm van de voet maar ook de bewegelijkheid van knieën, heupen en rug. Dit gaat nagenoeg altijd gepaard met (veel) pijn. Voor genezing kunnen we helaas niet zorgen, maar door het op tijd ingrijpen van een podotherapeut kunnen reumatische klachten in voet, knieën, heupen en rug worden verminderd en bijkomende pijn worden bestreden. 

Oorzaken en klachten
Afwijkende teenstanden geven druk op nagels en tenen met als gevolg pijn.
Door een afwijkende afwikkeling van de voeten ontstaan voorvoetklachten, eelt- en of likdoornvorming, pijn in de hiel maar ook knie-, heup- en rugklachten.

Therapie bij de podotherapeut
U kunt hierbij denken aan zool- of vilttherapie voor een betere afwikkeling, drukverdeling of ontlasting van pijnlijke plekken, siliconen ortheses (teenstukjes), tapen en vakkundig advies over voetverzorging en specifiek schoeisel. 

Meer informatie? Kijk dan even bij onze informatiefolders.