Podotherapie Praktijk Een Stap Vooruit
    Met 3 locaties in Roosendaal en 1 locatie in Bergen op Zoom                      UPDATE CORONA VIRUS:  De extra aanscherping van de maatregelen heeft ertoe geleid dat wij onze praktijk gedeeltelijk moeten sluiten.  Alleen voor medisch acute zorg kunt u nog bij ons terecht.  Heeft u deze week of volgende week nog een afspraak staan, dan wordt u nog gebeld.  Telefonisch en per mail blijven wij bereikbaar.  Ook indien u een nieuwe klacht heeft waarvoor u ons advies kunt gebruiken.    Gezien de omstandigheden kan het zijn dat u niet direct teruggebeld of gemaild wordt.  We hopen op uw begrip.  Blijf gezond, houdt afstand en pas goed op elkaar!    Team Podotherapie Een Stap Vooruit 

Reuma patiënten

Podotherapie en reuma / reumatische voet

Reuma gaat in 80% van de gevallen gepaard met voetklachten maar ook met knie-, heup en rugklachten. Denkt u daarbij ook aan artrose. Door ontstekingen in de gewrichten verandert (uiteindelijk) ook de vorm van de voet maar ook de bewegelijkheid van knieën, heupen en rug. Dit gaat nagenoeg altijd gepaard met (veel) pijn. Voor genezing kunnen we helaas niet zorgen, maar door het op tijd ingrijpen van een podotherapeut kunnen reumatische klachten in voet, knieën, heupen en rug worden verminderd en bijkomende pijn worden bestreden. 

Oorzaken en klachten
Afwijkende teenstanden geven druk op nagels en tenen met als gevolg pijn.
Door een afwijkende afwikkeling van de voeten ontstaan voorvoetklachten, eelt- en of likdoornvorming, pijn in de hiel maar ook knie-, heup- en rugklachten.

Therapie bij de podotherapeut
U kunt hierbij denken aan zool- of vilttherapie voor een betere afwikkeling, drukverdeling of ontlasting van pijnlijke plekken, siliconen ortheses (teenstukjes), tapen en vakkundig advies over voetverzorging en specifiek schoeisel. 

Meer informatie? Kijk dan even bij onze informatiefolders.