Podotherapie Praktijk Een Stap Vooruit
  De specialist voor voet-, enkel-, knie-, heup- en rugklachten 
 
3 locaties in Roosendaal en 1 locatie in Bergen op Zoom

Sporters

Om een sporter goed te kunnen begeleiden is kennis van “de sport” erg belangrijk. Iedere sport kent zijn eigen bewegingen, schoeisel, attributen, ondergrond en regels. Zo kan eenzelfde blessure, bijvoorbeeld overbelasting van de achillespees, voorkomen bij een tennisser, turner of wielrenner. De begeleiding is echter bij alle drie verschillend. Dit is ook niet zo vreemd als men het gebruikte sportschoeisel bekijkt, dit varieert van een harde carbonschoen tot een soepel turnschoentje. Een “one-size-fit-all” behandeling bestaat dan ook niet. Een sportpodotherapeut kent “de sport” en stemt de begeleiding af op uw situatie.


Kan ik alleen met voetproblemen bij een sportpodotherapeut terecht?
Nee, ook voor klachten aan de benen, knieën, heup en (lage) rug kunt u bij de sportpodotherapeut terecht. Een voet beweegt nooit alleen maar maakt altijd onderdeel uit van een zogenaamde beweegketen. Een blokkade en/of storing in deze beweegketen kan elders problemen geven. Een “overpronerende” voet tijdens het hardlopen kan de oorzaak zijn van een lopersknie of liesproblemen. Uw sportpodotherapeut bekijkt de gehele beweegketen en kijkt naar de oorzaak van uw klacht zodat deze behandeld kan worden.


Ik heb geen klachten heeft consultatie van een sportpodotherapeut dan zin?
Vaak komen mensen pas bij de sportpodotherapeut terecht als er klachten zijn. Gelukkig weten ook steeds meer sporters de sportpodotherapeut te vinden om hun blessures voor te blijven of hun prestatie te verbeteren. 
Dit wordt bereikt door het verbeteren van de voetstand/beweegpatronen.

Wat kan een sportpodotherapeut doen?
Het aanmeten van sportzooltjes, het analyseren van uw (hard)looppatroon en het geven van blessurepreventie-adviezen zijn enkele voorbeelden hiervan.
De sportpodotherapeut zal zich steeds richten op de bewegingen die voor uw sport belangrijk zijn, het schoeisel en de “kaders” van de sport. De behandeling of adviezen worden hierop afgestemd.

Meer informatie? Kijk dan even bij onze informatiefolders.

 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram